Противно СЗО: Кризни штаб донео одлуку о трећој дози и мешању вакцина у Србији!

 Противно СЗО: Кризни штаб донео одлуку о трећој дози и мешању вакцина у Србији!

фото: Танјуг, Зоран жестић

И поред тога што је Светска здравствена организација донела одлуку да није потребна трећа доза вакцине против коронавируса, да вакцине не треба мешати и да није препоручљива за децу, Кризни штаб у Србији је одлучио да буде “већи папа од папе” и препоручио је трећу дозу и мешање вакцина!

Кризни штаб је донео препоруку о трећој дози вакцине против короне за оне који имају пад имунитета, малигне болести, болести крви или иду на хемодијализу.

„Њихов изабрани доктор, онај који их води и познаје њихову ситуацији треба да одреди да они приме трећу дозу“, рекао је епидемиолог Бранислав Тиодоровић после седнице Кризног штаба.

Он је напоменуо да препорука важи за седам-осам болести.

За општу популацију ће се донети одлука након даљих испитивања.

Прошле недеље препоруку о трећој дози донео је Национални координациони тима за имунизацију, како је тада наведено вакцине ће моћи да добију сви грађани, али би приоритет требало да буду они који су након прве две дозе имали слабији имунски одговор.

За трећу дозу вакцине највише ће се, по свему судећи користити Фајзерова вакцина, која, по препорукама Координационог тима треба да појача дејство Синофарм вакцине, коју је, према проценама, примило три четвртине вакцинисаних грађана Србије.

Извор srbin.info, beta

Коментари

Популарни постови са овог блога

NAJNOVIJI PLAN BILA GATESA ZA DEPOPULACIJU PLANETA: Zamračiti nebo, uništiti ekosustav i izladnjeti sve do smrti

VODITELJ UDARIO NA BILA GEJTSA: On nije Bog, pa da zamrači sunce - svet nije njegovo dvorište!! (VIDEO)

Što možemo učiniti da smanjimo unos aluminija u organizam i što možemo učiniti da izbacimo aluminij iz organizma