Može li Mađarska izdržati snažan nalet depopulacijske politike EU

„Mađarska više nema što tražiti u Europskoj uniji“, rekao je nizozemski premijer Mark Rutte, koji se pridružio 17-orici čelnika zemalja EU u novom prijekoru mađarskog premijera Viktora Orbana zbog novog zakon kojeg je izglasala njegova vlada.

Zakon kojeg velik dio zemalja EU smatra kontroverznim, pored ostalog, donosi pooštrenje kazne za osuđene pedofile i zabranu prikazivanja ili promoviranja homoseksualnosti za mlađe od 18 godina, a sam Orban kazao je novinarima da: „Zakon nije protiv homoseksualaca i homoseksualnosti, već je riječ o pravima djece i roditelja.“

„Mađarska ili mora napustiti EU ili ukinuti zakon, koji zabranjuje TV emisije i druge sadržaje koji se smatraju zagovaranjem LGBT stila života mlađima od 18 godina“, rekao je Nizozemski premijer koji je potpisao pismo uoči samita obećavajući da će „nastaviti boriti se protiv diskriminacije LGBT zajednice”.

Pismo u kojem se poziva na poštivanje temeljnih ljudskih prava i osuđuje diskriminacija potpisali su čelnici Njemačke, Belgije, Francuske, Italije, Danske, Estonije, Irske, Grčke, Španjolske, Cipra, Latvije, Luksemburga, Malte, Nizozemske, Finske i Švedske. Pismu se naknadno pridružio austrijski kancelar Sebastian Kurz.


Evo i što su pojedinačno izjavili neki europski lideri:

Luksemburški premijer Xavier Bettel, koji se već izjasnio kao homoseksualac, rekao je da će reći Orbanu da je pogriješio što je u zakonu povezao homoseksualnost sa pedofilijom.

Belgijski premijer Alexander De Croo, noseći značku duginih boja na reveru, rekao je da je zakon zaostao. „Pretjerali su… Tako počinje, najprije diskriminacijom LGBT, a završava se ušutkavanjem ljudi koji govore o onome što im se ne sviđa.”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da mu se „čini da zakon nije u skladu s našim (europskim) vrijednostima” i nada se da bi mogao biti dijalogom promijenjen.

Njemačka kancelarka Angela Merkel već je osudila zakon kao „pogrešan”, a predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je neke akcije protiv Mađarske, ali nije precizirala kakve.

Von der Leyen je rekla i da je mađarski zakon sramotan, na što su odmah reagirali jednako takvom porukom iz Mađarske, kako je njena izjava sramotna.

Među liderima koji se nisu pridružili ni izjavi ni pismu bio je i poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Poljski ambasador u Berlinu branio je vladu u Budimpešti, tvrdeći da je „evidentno i nesumnjivo” da mađarski parlament ima pravo zakonom štititi školarce od potrebe da se bavi pitanjima poput homoseksualnosti. „Ovo nema nikakve veze s netolerancijom, a kamoli progonom homoseksualaca”, dodao je.

Premijer Hrvatske, koja se također nije pridružila izjavi ni pismu, Andrej Plenković rekao na ovu temu: „hrvatsko stajalište je jasno i protiv diskriminacije. Mi smo protiv bilo kakve diskriminacije, bilo koje manjine, bilo čijih ljudskih prava i tu smo vrlo jasni. U ovakvim situacijama kada postoji neki prijepor oko zakona na nacionalnoj razini mi smatramo da Europska komisija kao čuvarica ugovora EU-a ima zadaću pogledati jesu li ti zakoni u skladu s vrijednostima i pravnom stečevinom EU-a. Mi smo protiv bilo kakve diskriminacije i ne vidimo potrebu da se tu dodatno pridružujemo nekim očitovanjima i deklaracijama.”

Zasad Mađarska uspješno odolijeva žestokim napadima „duginim“ bojama obojanim zemljama, koje se otvoreno suprotstavljaju normalnom razvoju i zaštiti djece i koje neskriveno promiču agendu depopulacijske politike, promičući NEREPRODUKTIVNU LGBT zajednicu.

Hoće li uspjeti zadržati svoj stav, vidjet ćemo u narednom vremenu, do tada možemo samo držati palčeve. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

NAJNOVIJI PLAN BILA GATESA ZA DEPOPULACIJU PLANETA: Zamračiti nebo, uništiti ekosustav i izladnjeti sve do smrti

VODITELJ UDARIO NA BILA GEJTSA: On nije Bog, pa da zamrači sunce - svet nije njegovo dvorište!! (VIDEO)

Što možemo učiniti da smanjimo unos aluminija u organizam i što možemo učiniti da izbacimo aluminij iz organizma